В българската икономика липсва ефективен контрол и реформи

Няма как да се преизчислят пенсиите
7 ное 2019 23:42,
12

"В България липсва ефективен контрол, който да осигури стабилна икономическа среда", каза в Bulgaria ON AIR финансистът Мика Зайкова.
Още по темата

"Даването на пари е много лесно, докато има, но това не е реформа. Когато спаднат приходите, ще се види колко ниска е ефективността на това наливане и ще се създаде дефицит в държавата", смята икономистът Георги Вулджев.

Основните промени, които са необходими на българската икономика, според Зайкова и Вулджев са увеличаване на осигурителния доход за пенсия, вдигане прага на ДДС, реформи в съдебната власт и справяне с корупцията.

"Проблемът на българския бизнес е липсата на инвестиции и на технологично преобразуване", заяви Зайкова, а Вулджев добави, че държавата не прави нищо, за да стимулира растежа в частния сектор, а за сметка на това увеличава заплатите в държавната администрация.

"Проблемът с липсата на инвестиции е, че нашата регулаторна и политическа среда се възприема като несигурна от външните инвеститори", каза още Вулджев.

Относно пенсиите и двамата бяха категорични, че бюджет за преизчисляване няма и няма откъде да бъдат намерени средства, но държавата не прави нищо, за да реши този проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът иска държавни пари да получава, да не плаща данъци и заплати.Бизнесът трябва да бъде стимулиран чрез по-високи доходи и заплати за работниците.Бизнесът да се конкурира за тези пари чрез пазара. Но това е трудно за некадърния и некачествен бизнес. Той иска да краде и получава директно държавни пари и да не плаща заплати и данъци като "Андрешко".Бизнесът е един "Андрешко", който не иска да плаща данъци.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да се преизчислят ли, вашта м...Винаги има начин. Но липсва управленска воля да се реши този въпрос в полза на хората с по 35-40 години трудов стаж, които коректно са си плащали осигуровките в такъв размер, в какъвто е било възможно според действащите закони!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката ни е пълна боза! Нищо смислено не произвеждаме, нямаме нищо авторско всичко е само сглобка с части от Китай! Качество 0 и нищо авторско или поне качествено. България изнася суровини и преработени елементи за индустрията на западни фирми. Съответно трябват необразовани и неуки работници, а умните са излишни и бягат да се спасяват. Така тук ще останат само ***. Най-скъпите ток, газ, такса смет в Европа няма как да привлече реално някакво раздвижване. Да не говорим за услугите!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е враг на частната инициатива.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква икономика при управлението на Бай ***,(БОКО ТИКВАТА) търсите не мога да разбера!!!!!Няма й да я намерите!!!!!Открива цех,а закрива завод?!?Що е то ?Отговорът е много лесен.....
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е каква държава бе, тук управлява един н..еграмотник, който чака някакви заводи на VW и Hunday,за които е сигурно че няма да бъдат построени
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години непрекъснати реформи и след всяка реформа става по-зле.
4
2
 
7
 
! Отговори
30 години реформи преди 4 години
иззедници гнусни !пак ще има народен съд и бецило за вас твари еврейски
3
1
 
14
 
! Отговори
Илинден преди 4 години
Българска, ИКОНОМИКА!!! :))) СМЯХ В ЗАЛАТА С ТОДОР КОЛЕВ. КОЙ МИ ОТКРАДНА ЧИСТАЧКИТЕ В ДЕЙСТВИЕ!
2
7
 
3
 
! Отговори
Амбреаж преди 4 години
Намерили от кого да искат акъл България в ефир. Но понеже тя е червена телевизия, нормално е. Като дойдат социалистите на власт, нека те да направят реформи в частния бизнес.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро. Открихте топлата вода. ГЕРБ яко са ви заблудили, че напредваме.